 |
 |
Av |
 |
Innlegg |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
turbogigante
Varm i trøya

Ble Medlem: 19 Sep 2005 Innlegg: 65 Bosted: Oslo
|
Pepperkaker!
I juletider kjøper jeg sånn pepperkakedeig, men nååå selger de jo ikke sånt *se stygt på de som egentlig burde selge*.. uansett, vil noen være en kjempesuperknallendeknuppelutt og si en bra oppskrift på detta?? Tusen takk *bukke og neie* 
|
Skrevet: Tor 03 Nov 2005, 21:39 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
sharee
Slushpuppy!


Ble Medlem: 09 Sep 2003 Innlegg: 2291 Bosted: Trondheim
|
Fritt fra hukommelsen fra Hakkebakkeskogen av Torbjørn Egner
når en pepperkakebaker,
baker pepperkakekaker,
tar han først en stekegryte og en kilo margarin,
oppi gryta smelter smøret og det neste han må gjøre er å røre sammen smøret med en kilo med farin (farin er det samme som sukker)
og mens smør og sukker skummer
tar han åtte eggeplommer
som han rører rundt i gryta med en kilo hvetemel,
og til slutt i gryta slipper man en liten teskje pepper,
også rører man omkring og tømmer deigen på ei fjøl
Egentlig tviler jeg på at den funker no særlig bra, men om noen er villige til å teste så hadde det jo vært fint 
|
_________________ Fiction is obliged to stick to possibilities. Truth isn't.
Reality is what you make of it.
Skrevet: Tor 03 Nov 2005, 22:12 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
M_Stuff
OoaHelaNatten


Ble Medlem: 12 Nov 2003 Innlegg: 648 Bosted: Oslo, Bislett
|
| www.tine.no skrev: | Ingredienser:
• 150 gr TineSmør
• 1 dl sirup
• 2 dl sukker
• 1 dl TINE kremfløte
• ½ ts nellik
• ½ ts ingefær
• ½ ts pepper
• 2 ts kanel
• 1 ts bakepulver
• 450 gr hvetemel
Slik gjør du
Pepperkakeformer. I stekeovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.
Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.
Pynt eventuelt pepperkakene med melisglasur e.l.
|
Jeg legger spesielt merke til at det ikke finnes pepper i denne oppskriften. Og at forholdet smør/mel/flytende er noe forskjellig fra det forrige forslaget.
Det aner meg at Torbjørn Egner ikke var heimkunnskapslærer men jeg synes virkelig oppskriften hans bør prøves ut.
|
Skrevet: Fre 04 Nov 2005, 08:04 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
turbogigante
Varm i trøya

Ble Medlem: 19 Sep 2005 Innlegg: 65 Bosted: Oslo
|
Så flink du var til å huske hele sangen gitt.. *imponert* har sunget på den i flere uker, men har bare fylt ut det jeg ikke kan med mye annet..altså omtrent hele sangen..*klappe for deg* ja, man må jo prøve oppskriften
| sharee skrev: | Fritt fra hukommelsen fra Hakkebakkeskogen av Torbjørn Egner
når en pepperkakebaker,
baker pepperkakekaker,
tar han først en stekegryte og en kilo margarin,
oppi gryta smelter smøret og det neste han må gjøre er å røre sammen smøret med en kilo med farin (farin er det samme som sukker)
og mens smør og sukker skummer
tar han åtte eggeplommer
som han rører rundt i gryta med en kilo hvetemel,
og til slutt i gryta slipper man en liten teskje pepper,
også rører man omkring og tømmer deigen på ei fjøl
Egentlig tviler jeg på at den funker no særlig bra, men om noen er villige til å teste så hadde det jo vært fint  |
|
Skrevet: Fre 04 Nov 2005, 19:20 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
turbogigante
Varm i trøya

Ble Medlem: 19 Sep 2005 Innlegg: 65 Bosted: Oslo
|
jauda.. det var en fin oppskrift.. må vel prøve den òg
| M_Stuff skrev: | | www.tine.no skrev: | Ingredienser:
• 150 gr TineSmør
• 1 dl sirup
• 2 dl sukker
• 1 dl TINE kremfløte
• ½ ts nellik
• ½ ts ingefær
• ½ ts pepper
• 2 ts kanel
• 1 ts bakepulver
• 450 gr hvetemel
Slik gjør du
Pepperkakeformer. I stekeovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.
Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.
Pynt eventuelt pepperkakene med melisglasur e.l.
|
Jeg legger spesielt merke til at det ikke finnes pepper i denne oppskriften. Og at forholdet smør/mel/flytende er noe forskjellig fra det forrige forslaget.
Det aner meg at Torbjørn Egner ikke var heimkunnskapslærer men jeg synes virkelig oppskriften hans bør prøves ut. |
|
Skrevet: Fre 04 Nov 2005, 19:21 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
aniraC
Moderator


Ble Medlem: 11 Mar 2004 Innlegg: 2097 Bosted: Karlsborg, Sverige
|
Re: Pepperkaker!
| turbogigante skrev: | I juletider kjøper jeg sånn pepperkakedeig, men nååå selger de jo ikke sånt *se stygt på de som egentlig burde selge*.. uansett, vil noen være en kjempesuperknallendeknuppelutt og si en bra oppskrift på detta?? Tusen takk *bukke og neie*  |
vi selger pepperkakedeig på ica 
|
_________________ Some Will Seek Forgiveness, I Will Escape....
Skrevet: Søn 06 Nov 2005, 18:50 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mirim
Spitzy (!)


Ble Medlem: 22 Jan 2004 Innlegg: 201 Bosted: Loddefjord/Bergen
|
Det er jo litt av sjarmen å lage pepperkake deigen selv eventuelt sammen med andre(mye gøyere, men mer søl). Deigen må prøvesmakes før man lager pepperfigurer, men man må ikke spise så mye at man for vondt i magen(snakker av erfaring).
ps. rema selger ferdiglaget pepperkakedeig.
|
_________________ Kjærlighet Er Best På Pinne!
Skrevet: Søn 06 Nov 2005, 20:06 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
darkfrog
l33t


Ble Medlem: 28 Mai 2004 Innlegg: 1448 Bosted: Forran pcen.
|
farmor har alltid whisky i pepperkake deigen det er faktisk litt godt
|
_________________ Sit back, relax and smell the roses.
Viruses for a Mac? Ofcourse there are no viruses for a Mac, who the hell would wanna fuck up a Mac even more?
Skrevet: Søn 06 Nov 2005, 20:16 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Tittan
Erkegranul


Ble Medlem: 17 Mar 2004 Innlegg: 3272 Bosted: Trondheim
|
| darkfrog skrev: | farmor har alltid whisky i pepperkake deigen det er faktisk litt godt |
FÃ¥ tak i oppskrift!
Post oppskrift her!
Dette må jo prøves! 
|
_________________
Sjefolainen!
Skrevet: Søn 06 Nov 2005, 20:38 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Pyro
Erkegranul


Ble Medlem: 14 Aug 2004 Innlegg: 3212 Bosted: ImbaCity!
|
Synes de selger ferdig-deig over alt jeg...
Lage deigen fra grunnen av gjør jeg aldri mer, det var sirup _overalt_!
Men den med whisky er grunn til å gå bort ifra det løftet...!
|
Skrevet: Ons 14 Des 2005, 12:16 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Glahn
Mors Lille Ole


Ble Medlem: 10 Mar 2003 Innlegg: 7331 Bosted: Trondheim
|
Whisky i seg selv er vel egentlig god grunn til mye rart 
|
_________________ Jeg skal kun få leve i ordene mine.
De som leser meg vil ikke røre meg.
Skrevet: Ons 14 Des 2005, 23:04 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Pyro
Erkegranul


Ble Medlem: 14 Aug 2004 Innlegg: 3212 Bosted: ImbaCity!
|
Jeg har faktisk aldri smakt Whisky.
|
Skrevet: Tor 15 Des 2005, 10:55 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Tittan
Erkegranul


Ble Medlem: 17 Mar 2004 Innlegg: 3272 Bosted: Trondheim
|
| Pyro skrev: | | Jeg har faktisk aldri smakt Whisky. |
DET må vi gjøre noe med!! Hvor er ellWood??
|
_________________
Sjefolainen!
Skrevet: Tor 15 Des 2005, 12:44 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
aniraC
Moderator


Ble Medlem: 11 Mar 2004 Innlegg: 2097 Bosted: Karlsborg, Sverige
|
whisky smaker æsj, og lukten minner meg om pappa med fylleangst..hehe.. dessuten..pepperkaker smaker også æsj!
|
_________________ Some Will Seek Forgiveness, I Will Escape....
Skrevet: Tor 15 Des 2005, 13:49 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
mathianus
l33t


Ble Medlem: 19 Des 2003 Innlegg: 1370 Bosted: I'm sooo outta here
|
Jeg lagde en drita pepperkakemann med maltwhisky i deigen. Lukter skikkelig fyll av han også. Han heter Helmert og har et alkoholproblem han nekter å innse. Etterpå skal jeg spise han opp.
Juleverksted kan være helt priceless 
|
_________________ Any and all material contained within this post that makes any kind of sense or serious point is completely coincidental and should not be taking as such.
Skrevet: Tor 15 Des 2005, 18:58 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Glahn
Mors Lille Ole


Ble Medlem: 10 Mar 2003 Innlegg: 7331 Bosted: Trondheim
|
Whisky burde egentlig være obligatorisk, uansett kake eller ikke kake 
|
_________________ Jeg skal kun få leve i ordene mine.
De som leser meg vil ikke røre meg.
Skrevet: Lør 17 Des 2005, 18:45 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Pyro
Erkegranul


Ble Medlem: 14 Aug 2004 Innlegg: 3212 Bosted: ImbaCity!
|
Blir man ille full av det?
Jeg blir _veldig_ meg når jeg blir full se...
|
Skrevet: Man 19 Des 2005, 22:36 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Glahn
Mors Lille Ole


Ble Medlem: 10 Mar 2003 Innlegg: 7331 Bosted: Trondheim
|
Whisky inneholder gode doser alkohol, så faren for å bli full er overhengende. Kan bli potente kaker av slikt om man ikke damper bort alkoholen 
|
_________________ Jeg skal kun få leve i ordene mine.
De som leser meg vil ikke røre meg.
Skrevet: Man 19 Des 2005, 23:09 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Zylfia
Hurrafantastisk


Ble Medlem: 11 Apr 2005 Innlegg: 1267
|
Dette gir vel ny mening til ordet "kakefyll"
NÃ¥ har ikke jeg smakt whisky jeg heller da, noen som melder opp for fest med whiskysmaking og pepperkakebakst? (Eventuelle ande julekaker...) 
|
Skrevet: Tir 20 Des 2005, 02:25 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Pyro
Erkegranul


Ble Medlem: 14 Aug 2004 Innlegg: 3212 Bosted: ImbaCity!
|
Jeg har aldri vært noe særlig glad i kakefyll (eller kaker for den saks skyld, bare å bake dem), men denne typen kakefyll støtter jeg helhjertet!
|
Skrevet: Fre 23 Des 2005, 21:07 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
Vis Innlegg fra: Sorter etter:
|
 |
 |