DSGF.no Forum  
DSGF.no    HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem   RetningslinjerRetningslinjer   InnstillingerInnstillinger   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 
  Forumoversikten »   Generelt »   Kjøkken og klin
Hva kan jeg lage til middag??
Start Nytt Tema   Svar på Tema Vis Forrige TemaVis Neste Tema
Side 1 av 1 [20 Posts]  
Av Innlegg
aneena
Veronica
Veronica


Ble Medlem: 17 Mar 2005
Innlegg: 701
Bosted: Hjemme
Offline
 Hva kan jeg lage til middag??

Siden det nå er ferie og mamma å pappa jobber, har jeg fått den store oppgaven til å lage middag.
Men hva skal jeg lage?? Trenger seriøst HJELP!!!
For det første er jeg ikke særlig flink til å lage mat, hot-dog, spagetti og slikt går greit, men blir litt kjedelig når man skal ha det hver dag.
Utvalget av mat vi har hjemme nå er heller ikke det store...
Kunne laget pannekaker, men det hadde vi i går.
Og for å gjøre det hele enda litt verre, min søster og jeg er veldig kresne når det gjelder mat, enten liker ikke hun det, ellers så er det meg ellers er det begge...
Kan noen hjelpe meg??? Hadde satt STOOOOR pris på det... Wink

InnleggSkrevet: Ons 23 Mar 2005, 14:03
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding    Til Toppen 
toth42
Cowboy
Cowboy


Ble Medlem: 04 Nov 2003
Innlegg: 4849
Bosted: Det blide sørland
Offline
Pasta fra pose?
lapskaus
sodd
chili con carne
steke burgere/karbonader med egg og brød
kylling og pommes frites er lett..
_________________
____________________________
I reject your reality - and substitute my own.
_____________42_____________
always eat the yellow snow - it could be beer!

InnleggSkrevet: Ons 23 Mar 2005, 15:01
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post Besøk Medlemmets Nettside    Til Toppen 
sharee
Slushpuppy!
Slushpuppy!


Ble Medlem: 09 Sep 2003
Innlegg: 2291
Bosted: Trondheim
Offline
Kyllinggryte?
_________________
Fiction is obliged to stick to possibilities. Truth isn't.

Reality is what you make of it.

InnleggSkrevet: Ons 23 Mar 2005, 15:36
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger    Til Toppen 
aniraC
Moderator
Moderator


Ble Medlem: 11 Mar 2004
Innlegg: 2097
Bosted: Karlsborg, Sverige
Offline
NUDLER

hilsen kokken Carina
_________________
Some Will Seek Forgiveness, I Will Escape....

InnleggSkrevet: Fre 25 Mar 2005, 23:13
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post Besøk Medlemmets Nettside MSN Messenger    Til Toppen 
mærta-bærta
Spitzy (!)
Spitzy (!)


Ble Medlem: 27 Nov 2004
Innlegg: 191
Bosted: Midt-Norge
Offline
ta en titt på matprat.no eller noe da. tror det går an å søke ut ifra hva du har av matvarer hjemme.

InnleggSkrevet: Lør 26 Mar 2005, 10:56
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding    Til Toppen 
Zylfia
Hurrafantastisk
Hurrafantastisk


Ble Medlem: 11 Apr 2005
Innlegg: 1267
Offline
Jeg lærte en rågod og veldig enkel potet-oppskrift da jeg var lita... Very Happy

Ok, ingen har så langt funnet et eget navn på denne retten, men for enkelhets skyld kan vi vel kalle den potetgryte eller noe i den duren...
Dersom noen kommer på et passende navn så skrik ut Wink

Ingredienser:

Poteter (masse)
3-5 gulrøtter
bacon
margarin og salt

Sett ovnen på en 175-200 grader.

Bruk ei stor og høy ildfast form (som du kan sette i ovnen).
Smør denne med margarinen.

Skrell og vask poteter og gulrøtter. Disse høvles i tynne flak (omtrent som du skulle laget fløtegratinerte poteter).
Begynn med potetene og legg lagvis poteter og gulrøttene (bruk mest poteter).
Hvert tredje lag strør du over ett tynt lag med salt.

NÃ¥r du har fylt opp mesteparten av formen legger du lagvis bacon slik at du dekker potetene.

Dekk med aluminiumsfolie og sett i ovnen en time før aluminiumsfolien tas av, la stå i en halv time til og retten er ferdig når baconet er stekt og potetene er møre.

Tror at både du og søsteren din skulle kunne like denne, jeg er nemlig veldig kresen av meg jeg også (var ihvertfall, er nemmlig på bedringens rand Wink ) Very Happy
Enjoy Wink


Om du vil ha flere oppskrifter så si fra... Jeg har en del liksom... Mr. Green

(Dersom du skulle trenge en mektigere rett enn dette (den er veldig mettende) så kan du mellom grønnsakene og baconet legge på en kjøttdeigblanding (kjøttdeig, krydder osv etter smak og fantasi). Dersom du gjør dette bør du smøre kjøttdeigen ut over hele flaten slik at grønnsakene blir gjemt.)

InnleggSkrevet: Søn 17 Apr 2005, 01:06
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding    Til Toppen 
Mr_Pin
OoaHelaNatten
OoaHelaNatten


Ble Medlem: 22 Mai 2004
Innlegg: 529
Bosted: Trondheim
Offline
Hvis noen skulle ha behov for å imponere foreldrene og lage middag, har jeg et ganske greit tips. Den imponerte i alle fall min mor. Det greie med denne oppskriften er at den er latterlig enkel og lage, samtidig som den virker rimelig eksklusiv.

Ingredienser :
- Kyllingfiletter
- Kremost
- Spekeskinke
- Pasta
- Pesto
- Olivenolje
- Krydder

Kutt en liten lomme i hver kyllingfilet og stuff den med en spiseskje kremost. Surr så kyllingfilletten i spekeskinke. Spekeskinken kan du gjerne feste med en tanpirker. Ha littegranne olje på denne pakken, krydre og stek i ovnen på 200 grader. Husker faktisk ikke eksakt hvor lenge det skal steke, men tror det skal være et sted rundt 30 min. Det er lov å kutte litt i kyllingen for å se om den er gjennomstekt.

Mens kyllingen steker koker du en gryte pasta til den er aldente; eller kokt, men ikke overkokt om du vil. Det kan lønne seg å smake litt på pastaen for å få den best mulig. Hell av vannet og bland pastaen med et glass pesto.

Ta ut kyllingen og server. Bon appetitt.
_________________
Kunnskap er ikke makt, korrekt anvendelse av kunnskap er makt.

InnleggSkrevet: Man 09 Mai 2005, 21:44
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding MSN Messenger 
ICQ Nummer 
  Til Toppen 
ellWood
OoaHelaNatten
OoaHelaNatten


Ble Medlem: 04 Mai 2005
Innlegg: 407
Offline
222 222 22 kina exspressen.

InnleggSkrevet: Man 09 Mai 2005, 23:26
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding    Til Toppen 
Mr_Pin
OoaHelaNatten
OoaHelaNatten


Ble Medlem: 22 Mai 2004
Innlegg: 529
Bosted: Trondheim
Offline
ellWood skrev:
222 222 22 kina exspressen.


Sikkert godt, dog ikke så fryktelig imponerende... Rolling Eyes
_________________
Kunnskap er ikke makt, korrekt anvendelse av kunnskap er makt.

InnleggSkrevet: Man 09 Mai 2005, 23:36
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding MSN Messenger 
ICQ Nummer 
  Til Toppen 
ellWood
OoaHelaNatten
OoaHelaNatten


Ble Medlem: 04 Mai 2005
Innlegg: 407
Offline
Ok ønsker du og imponere...
-Bestil kinesisk mat, Fra kina...

InnleggSkrevet: Tir 10 Mai 2005, 09:20
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding    Til Toppen 
Mr_Pin
OoaHelaNatten
OoaHelaNatten


Ble Medlem: 22 Mai 2004
Innlegg: 529
Bosted: Trondheim
Offline
ellWood skrev:
Ok ønsker du og imponere...
-Bestil kinesisk mat, Fra kina...


Hehe, imponernde dog muligens en smule dyrt for oss fattige studenter. Wink

Det er jo eventuellt mulig å lagen en enkel wok rett. Bare å woke kjøtt (av ett eller annet slag), en pose frosne wok grønnsaker (som slettes ikke er så ille) og helle over en eller annen saus (sursøt, teriyaki eller.no). Forøvrig er det også godt med cashew nøtter i; serveres med ris eller nudler. Lett og godt.
_________________
Kunnskap er ikke makt, korrekt anvendelse av kunnskap er makt.

InnleggSkrevet: Tir 10 Mai 2005, 12:27
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding MSN Messenger 
ICQ Nummer 
  Til Toppen 
aniraC
Moderator
Moderator


Ble Medlem: 11 Mar 2004
Innlegg: 2097
Bosted: Karlsborg, Sverige
Offline
ellWood skrev:
222 222 22 kina exspressen.


kjempe nam da Wink
_________________
Some Will Seek Forgiveness, I Will Escape....

InnleggSkrevet: Tir 10 Mai 2005, 14:04
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post Besøk Medlemmets Nettside MSN Messenger    Til Toppen 
ellWood
OoaHelaNatten
OoaHelaNatten


Ble Medlem: 04 Mai 2005
Innlegg: 407
Offline
DRAGELÃ…R MED PASTA.

Tidsforbruk: under 20 min

Porsjoner: 2
Ingredienser:

4 dl pasta (helst ravioli)
8 sk. Dragelår (eller annen spekemat)
1 pk. liten frosne erter
2 dl matfløte
½ ts buljongpulver
½ ts nykvernet pepper
2 stk. bløtkokte drageegg (eller vanlige egg) (kokes i 4-5 minutter)



Vansklighets grad
--------------------------------------------
Ridder i rusning med sverd eller spyd : Lett.
Jenter : middels.
Vanlig dødlige gutter( Uten sverd eller spyd) : Meget vanskelig.


Fremgangsmåte:


1. Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Kok drageeggene og la det så ligge i kaldt vann minst 3-4 minutter før du tar av skallet.



2. Kok opp fløten med buljongpulveret i en kjele. Hell tinte erter i den varme fløten. Mos de med en stavmikser eller bruk en foodprocessor til det blir en jevn saus. Spe med litt kaldt vann dersom sausen er for tykk.



3. Rist Dragelåret lett i stekepanna. Server pastaen med grønn saus, dragelår og bløtkokt drageegg.



TIPS:
Skulle det vise seg og være vanskelig og skaffe Dragelår,Bruk fenalår. (men det imponerer jo ikke like mye).Har du friske urter eller persille, kan du gjerne ta med et par spiseskjeer av dette når du lager sausen. Det gir frisk og fin farge, og god smak

InnleggSkrevet: Tir 10 Mai 2005, 16:28
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding    Til Toppen 
Mr_Pin
OoaHelaNatten
OoaHelaNatten


Ble Medlem: 22 Mai 2004
Innlegg: 529
Bosted: Trondheim
Offline
Er ikke dragen en utryddningstruet dyreart? Har alltid hatt intrykk av det... Er det ikke litt guffent å spise den da egentlig? Rolling Eyes
_________________
Kunnskap er ikke makt, korrekt anvendelse av kunnskap er makt.

InnleggSkrevet: Ons 11 Mai 2005, 10:56
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding MSN Messenger 
ICQ Nummer 
  Til Toppen 
ellWood
OoaHelaNatten
OoaHelaNatten


Ble Medlem: 04 Mai 2005
Innlegg: 407
Offline
Jo, det stemmer. Men man får bare jakte eldre hanner, av den aggrisive typen. Og det er en helvetes masse papir arbeid for og få fellings tillatelse. Pluss alle disse dragerettigets forkjemperne som står og protisterer.( er ikke som i gammledager da man kunne slakte alle man kom over).
Nei da er det lettere med en:


FLYGENDE ØGLEFILET /m PASTA OG SAUS.
---------------------------------------------------------

Vanskelighetsgrad: lett, (til og med for et bergtroll).


Ingredienser:

2 stk. øglefilet
litt salt og pepper
litt fersk parmesan
oliven
frisk oregano

Basilikum- og tomatsaus:
1 stk. løk i båter
1 boks hermetiske tomater
ca ½ ts sukker
1 ss finhakket frisk basilikum evt. oregano




Fremgangsmåte:

Stek øglefiletene i olje i en panne i 3-4 minutter på hver side. Ha på salt og pepper og la filetene hvile i 3-4 minutter.

Fres løk og hvitløk i litt olje i en kjele til løken er blank. Tilsett knuste, hermetiske tomater, litt sukker og basilikum eller oregano. La alt putre i noen minutter. Smak til sausen med salt og pepper.

Server flygende øglefiletene med pasta og saus. Høvle litt fersk parmesan på toppen og pynt med oliven og oregano.

(minner om at, skulle det vise seg vansklig og få tak i Flygende øgle(da de ofte hekker i andesfjellene på denne tiden av året) Bruk gjerne kyllingfilet i stede).

InnleggSkrevet: Ons 11 Mai 2005, 15:13
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding    Til Toppen 
Sylvian
Varm i trøya
Varm i trøya


Ble Medlem: 01 Mar 2005
Innlegg: 44
Bosted: Bergen
Offline
Re: Hva kan jeg lage til middag??

aneena skrev:
Siden det nå er ferie og mamma å pappa jobber, har jeg fått den store oppgaven til å lage middag.
Men hva skal jeg lage?? Trenger seriøst HJELP!!!
For det første er jeg ikke særlig flink til å lage mat, hot-dog, spagetti og slikt går greit, men blir litt kjedelig når man skal ha det hver dag.
Utvalget av mat vi har hjemme nå er heller ikke det store...
Kunne laget pannekaker, men det hadde vi i går.
Og for å gjøre det hele enda litt verre, min søster og jeg er veldig kresne når det gjelder mat, enten liker ikke hun det, ellers så er det meg ellers er det begge...
Kan noen hjelpe meg??? Hadde satt STOOOOR pris på det... Wink


http://www.hertzmann.com/index.html
Sjekk ut dette site. Mye god mat, som er enkel å lage.
Klikk på recipes, og velg "Courses in... English" i scrollemenyen på høyre hånd av skjermen.

Voilá. Middagstips.
_________________
There are no stupid questions, but there are a lot of inquisitive idiots...

InnleggSkrevet: Lør 21 Mai 2005, 22:54
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside    Til Toppen 
Glahn
Mors Lille Ole
Mors Lille Ole


Ble Medlem: 10 Mar 2003
Innlegg: 7331
Bosted: Trondheim
Offline
Som jeg gjorde i dag:

Ett stk ildfast form av passende størrelse.
Ett stk torskefilet, salta og pepra.
Litt paprika, squash, sukkererter, og safta fra en halv sitron.
En passende skvett fløte.

Alt opp i forma, inn i ovnen ved 225 grader i en 15-20 minutter. Sammen med ris og litt soyasaus smakte det aldeles strålende Smile
_________________
Jeg skal kun få leve i ordene mine.
De som leser meg vil ikke røre meg.

InnleggSkrevet: Søn 22 Mai 2005, 00:48
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding MSN Messenger    Til Toppen 
Myra
Främling
Främling


Ble Medlem: 16 Nov 2005
Innlegg: 11
Bosted: Eventyrland.
Offline
Sånn er det meg også. Greitnok når jeg er helt alene, men når jeg og min kjære skal lage middag.. Vi står å grubler kjempelenge i butikken og ender alltid opp med curry, pizza, curry, hamburger, tikka masala, pizza, toro gryte, hamburger. KJEDELIG.

Så, sleng på fler tips. Og noe man kan få tak i på Bunnpris.

InnleggSkrevet: Ons 16 Nov 2005, 13:13
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding    Til Toppen 
Gnomulfen
OoaHelaNatten
OoaHelaNatten


Ble Medlem: 15 Nov 2005
Innlegg: 497
Bosted: Bergen
Offline
Mat er mat som bare mat er mat

Fugleinfluense

Du trenger:
Kyllingfileer, 1 pr. pers
En diger purreløk
litt jalepenos Twisted Evil
hvitløk
løk
paprika
salt
pepper
sopp
smør eller olje
alt annet du måtte komme på kunne passe; gullerot eller no

Start med å stjele jerngryta til mor di, den står i gryteskapet.
Kutt kyllingfileen opp i passe biter, og rull disse i mjøl (holder på fuktigheten). Varm opp olje, eller smør i gryta, slik at det blir godt å varmt. Sleng så kyllingfileene ned i gryten. La det frese litt fra seg, og ha oppi løk, hvitløk og jalapenos. Smak til med salt og pepper. (Dette gjør du med å smake på kraften i bunn av gryten.) hakk opp purreløken og paprikaen, kast dette opp i gryta, og sett på et lokk. La det stå til du føler deg utsultet. kjopp opp soppen, kast den i gryten og blandt alt godt mens varmen står på.

Ta gryten av varmen og server.

tadaa, gamlingane imponert, og du har stjerne i boka.

Lykke til
_________________
I was going to say something witty, but then I suddently realised; I couldn't be arsed.

InnleggSkrevet: Ons 16 Nov 2005, 13:56
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding    Til Toppen 
sharee
Slushpuppy!
Slushpuppy!


Ble Medlem: 09 Sep 2003
Innlegg: 2291
Bosted: Trondheim
Offline
http://middagforen.no/ <---ganske fin side med middagstips
_________________
Fiction is obliged to stick to possibilities. Truth isn't.

Reality is what you make of it.

InnleggSkrevet: Ons 16 Nov 2005, 15:42
  Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger    Til Toppen 
Vis Innlegg fra:   Sorter etter:   
Side 1 av 1 [20 Posts]  
Start Nytt Tema   Svar på Tema Vis Forrige TemaVis Neste Tema
  Forumoversikten »   Generelt »   Kjøkken og klin
Gå Til:  

Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group