 |
 |
Av |
 |
Innlegg |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Shealien
l33t


Ble Medlem: 17 Mar 2003 Innlegg: 1398
|
Stor middag
Lasagne for 20 personer:
Du trenger:
3 l melk
6x450 g kjøttdeig
2 hele jarlsbergoster
3 svære former
en dæsj med olje
en mindre dæsj med smør
litt mel
og fem timer
|
_________________ SÃ¥h.
--------
Medlem av FFGHBM
Skrevet: Fre 13 Jun 2003, 07:56 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Cafein
HohoHihiHahaToTheFunnyFarm!


Ble Medlem: 14 Apr 2003 Innlegg: 1577 Bosted: Trondheim
|
*SLURP*
|
_________________ There is a heppy lend - furfur a-wa-a-a-a-ay...
Skrevet: Fre 13 Jun 2003, 10:06 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Shealien
l33t


Ble Medlem: 17 Mar 2003 Innlegg: 1398
|
og masse salat, baguetter og rødvin. 
|
_________________ SÃ¥h.
--------
Medlem av FFGHBM
Skrevet: Fre 13 Jun 2003, 12:21 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Cafein
HohoHihiHahaToTheFunnyFarm!


Ble Medlem: 14 Apr 2003 Innlegg: 1577 Bosted: Trondheim
|
Stiller du med vin også!? 
|
_________________ There is a heppy lend - furfur a-wa-a-a-a-ay...
Skrevet: Fre 13 Jun 2003, 14:44 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Randar
HohoHihiHahaToTheFunnyFarm!


Ble Medlem: 24 Mar 2003 Innlegg: 1513 Bosted: Trondheim
|
Er det rart vi er glad i henne?
|
_________________ Biiip!
Skrevet: Fre 13 Jun 2003, 14:53 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Glahn
Mors Lille Ole


Ble Medlem: 10 Mar 2003 Innlegg: 7331 Bosted: Trondheim
|
Shealien er definitivt ei jente etter min smak!
Jeg må nesten spørre min godeste far om vintips til lasagne...
|
Skrevet: Fre 13 Jun 2003, 21:50 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Veronica
Erkegranul


Ble Medlem: 16 Mar 2003 Innlegg: 3335 Bosted: Hovedstaden
|
Og min Buffy-statue så godt det var!
*takker for et nydelig måltid* 
|
_________________ I do not want people to be agreeable, as it saves me the trouble of liking them. - Jane Austen
Skrevet: Lør 14 Jun 2003, 21:22 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Shealien
l33t


Ble Medlem: 17 Mar 2003 Innlegg: 1398
|
humre. 
|
_________________ SÃ¥h.
--------
Medlem av FFGHBM
Skrevet: Søn 15 Jun 2003, 12:35 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Cafein
HohoHihiHahaToTheFunnyFarm!


Ble Medlem: 14 Apr 2003 Innlegg: 1577 Bosted: Trondheim
|
Jeg erklærer meg i konklusjonen og resonnementet enig med førstvoterende. 
|
_________________ There is a heppy lend - furfur a-wa-a-a-a-ay...
Skrevet: Tor 19 Jun 2003, 01:59 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
krusemynte
OoaHelaNatten


Ble Medlem: 10 Mai 2003 Innlegg: 678 Bosted: MÃ¥nen
|
Ehm..Fikk jeg litt også eller? Lasagne er det beste jeg vet 
|
_________________ Hulder..
Skrevet: Fre 20 Jun 2003, 07:20 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Shealien
l33t


Ble Medlem: 17 Mar 2003 Innlegg: 1398
|
*putte i posten og sende til* det var mer enn nok.
sjokoladekaka til dessert derimot ble alldeles fortært. 
|
_________________ SÃ¥h.
--------
Medlem av FFGHBM
Skrevet: Søn 22 Jun 2003, 16:41 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Ghasly
Främling


Ble Medlem: 10 Aug 2003 Innlegg: 5 Bosted: her, på hjørnet og der nede...*peke*
|
stor middag er ikke bra..da blir man sånn masse mett...sånn alt for mye altså!! og det er ikke bra!! så, da må vi utrydde store middager...med sokker!! sokker og teip!!! mest teip...for teip er en fin ting...teip teiper... om det er en sånn bra ting da... bra teip er sånn dobbelsidig eller sånn gjennomsiktig... sånn er gøy!!! men mat er ikke teip, s derfor er ikke mat bra.. mat er dumming! og dumming er ikke bra!! så siden mat ikke er teip, men dumming må vi utrydde tipe tingen! jepp, utrydde...det er en fin ting... nesten som teip!
|
_________________ jommen det skjønner jeg ikke hvamenes med...signatur....er ikke det sånn underskrift tingse da? hmm...kna da ikke regne med atte SMARTE meg skal vite alt sånt..tingen var rar...
Skrevet: Ons 13 Aug 2003, 21:39 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
_Elsa_
Varm i trøya

Ble Medlem: 17 Jun 2003 Innlegg: 46 Bosted: under overflaten
|
Ghastly: det der var nokså unødvendig..hvis du vil klage over mat så gjør det heller et annet sted..som klagemuren=P hehe
tror ikke akkurat kjøkken og klin var stedet for deg=P
|
_________________ hihihi... jeg vet ikke hva jeg ler av og det er bare sååå utrolig morro...
hæææ?? hva snakker jeg om? jaja...samma det...
gøøøøy^^
Skrevet: Tor 14 Aug 2003, 12:19 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Raggen
Främling


Ble Medlem: 20 Nov 2003 Innlegg: 9 Bosted: Ski
|
Re: Stor middag
| Shealien skrev: | Lasagne for 20 personer:
Du trenger:
3 l melk
6x450 g kjøttdeig
2 hele jarlsbergoster
3 svære former
en dæsj med olje
en mindre dæsj med smør
litt mel
og fem timer |
2 hele jarlsbergoster sier du? Husk at de ostene man kjøper i butikken gjerne er delt opp i mindre biter. En HEL jarlsbergost veier minst 10 kg, og 2 hele jarlsbergoster ville da lett forsørget nærmere 80 personer (hvis en person spiser en kvart kilo). Denne oppskriften vil da være nok til nærmere 100 personer. (Pluss at du trenger flere former )
|
Skrevet: Fre 05 Des 2003, 10:32 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Shealien
l33t


Ble Medlem: 17 Mar 2003 Innlegg: 1398
|
to jarlsbergoster i butikkstørrelse da. 
|
_________________ SÃ¥h.
--------
Medlem av FFGHBM
Skrevet: Fre 05 Des 2003, 18:00 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Shealien
l33t


Ble Medlem: 17 Mar 2003 Innlegg: 1398
|
Og for å fortsette listen:
Karamellpudding til 60 personer laget fra bunnen av
(vel og merke, små posjoner ment til å legges opp på fat og serveres posjonsvis). Blir ca en skive på 1,5 - 2 cm på hver.
Ta frem tre brødformer og strø ett tynt lag sukker i bunnen
Smelt og brun sukkeret ved å sette formene på plata på komfyren på middels varme
La det avkjøle seg og stivne.
(evt. går det an å smelte sukkeret i en kasserolle og helle det ned i formene etterpå, skal såvidt dekke bunnen).
3 liter melk
1/2 kg sukker
4 ss vaniljesukker
varmes i en kasserolle opp til kokepunktet så sukkeret løses, men skal ikke koke!
Avkjøles til det er blitt lunkent (ca. kroppstemperatur)
20 egg vispes lett til massen har blandet seg, men ikke særlig mer enn det, skal ikke piskes inn luft.
Den avkjølte melken haes i eggene en øse av gangen under røring (viktig å røre godt så det ikke blir klumper)
NÃ¥r halvparten av melken er hatt i kan resten helles i.
Sil massen tilbake i kasserollen
Hel massen i de tre formene
Formene settes i vannbad med varmt vann (ikke kokende, fra springen funker) så vannet dekker ca halve formen, kanskje litt mer
La det hele steke i midten av ovnen på 95 grader i 90 minutter. Avkjøl det hele før det settes i kjøleskap for å stivne.
Nyt gjerne med karamellsaus, ristede mandler, krem e.l.
|
_________________ SÃ¥h.
--------
Medlem av FFGHBM
Skrevet: Fre 05 Des 2003, 18:20 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
Vis Innlegg fra: Sorter etter:
|
 |
 |